3 tips voor het opbergen van speelgoed

Een rommelige woonkamer door al het speelgoed van je kinderen; herkenbaar? Het speelgoed ligt verspreid over het hele huis en soms kan het zelfs lijken alsof er een bom is ontploft. Wat zou het fijn zijn als kinderen hun speelgoed na het spelen zelf opbergen, maar toch is dit niet vaak het geval. Heb jij moeite met het opbergen van het speelgoed van je kids? Wij hebben drie handige tips voor je verzameld, zodat je straks kunt genieten van een heerlijke opgeruimde woonkamer.

Handige opbergkast

Na al het speelgoedshoppen is het bijna wel noodzakelijk om een opbergkast voor speelgoed aan te schaffen. Deze kun je natuurlijk in de kamers van de kids plaatsen, maar het kan ook erg handig zijn om er eentje in de woonkamer te plaatsen. Zo kunnen jij en je kids het speelgoed makkelijk pakken en opbergen. Een kast met aparte bakken of vakjes is erg handig. Zo kun je al het verschillende speelgoed een apart plekje geven. Je kunt kiezen voor een open kast, maar met al dat rommelige speelgoed raden wij een gesloten kast aan. Als de deuren dicht zijn, zie je er helemaal niks meer van.

Speelhoek in de kamer

Ligt het speelgoed van de kids altijd verspreid over de hele woonkamer? Dan kun je ervoor kiezen om een aparte speelhoek in de kamer te creƫren. Zo geef je de kids een eigen plekje in de woonkamer waar ze met al hun speelgoed kunnen spelen. Maak een gezellig hoekje met een tafeltje waar ze aan kunnen knutselen en een kleed waar ze op kunnen spelen. Opbergbakken kunnen natuurlijk niet ontbreken in dit hoekje, zo houd je het nog een beetje netjes.

speelgoed-vliegtuigjes

Een multifunctionele kist

Wil je geen grote opbergkast in je woonkamer hebben staan? Of heb je geen plek voor een speelhoek? Dan is een speelgoedkist ook erg handig voor het opbergen van speelgoed. Berg alle spullen op in een kist in je woonkamer. Dit is niet alleen heel erg praktisch, maar het ziet er ook nog eens leuk uit. Schilder de kist bijvoorbeeld in een leuke kleur of plak er een leuk behangetje op. Leg er een paar leuke kussentjes bovenop en je hebt er een leuk bankje bij. Zo laat je de speelgoedkist integreren in de rest van het interieur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.