Tips voor de babykamer

Tips voor de babykamer

Spannend, je hebt een kleintje op komst! Dit betekent dat er veel veranderingen zullen plaatsvinden, waar je op voorbereid hoort te zijn. Een van deze dingen, is het klaarmaken van de babykamer. Heb jij al in gedachten hoe het eruit komt te zien of heb je nog inspiratie nodig? We zullen jou in dit artikel een aantal tips geven, waar je op moet letten als de babykamer gaat inrichten. 

Veiligheid staat voorop

Wanneer je de babykamer gaat inrichten denk je waarschijnlijk al snel aan de mogelijke kleuren of prints voor op de muren. Het allerbelangrijkste aspect in dit proces is niet zozeer de kleur, maar de veiligheid van jou en van de baby. In verf, behanglijm en andere klusmiddelen kunnen gevaarlijke stoffen zitten, die schadelijk zijn wanneer je deze inademt. Om dit tegen te gaan, is er een speciale afdeling in verf en dergelijke, die bedoeld zijn voor klussen in de kinderkamer. Deze lijn aan klusspullen kunnen dus gebruikt worden door een zwangere vrouw.

De kleuren uitkiezen

Wanneer je een kamer gaat inrichten, kun je bepaald kleurenpalet voor jezelf samenstellen. Wanneer je het geslacht van de baby weet, kun je ervoor kiezen om roze of blauw erin mee te nemen. Wanneer jij niet het geslacht weet, zijn de kleuren groen, geel en oranje goede kleuren voor zowel jongens als meisjes. 

Het is verstandig om hierbij rekening te houden met de felheid van de kleur. Baby’s kunnen onrustig worden door felle kleuren, omdat hun zicht nog niet genoeg ontwikkeld is. Zachte of lichte kleuren daarentegen, zullen een rustgevend effect hebben op de kleine. Je kunt er ook voor kiezen om de muren wit te houden en de kleur toe te voegen via meubels en decoraties.  

Je kunt de muren ook persoonlijker maken, door een muursticker voor babykamers op te plakken. Plak bijvoorbeeld de naam van de baby op de muren of kies voor een schattig patroontje. Het is ook mogelijk om een combinatie van beide te doen.

Spullen voor in de babykamer

Naast dat je de babykamer gezellig aankleedt, zijn er een aantal spullen die je ook daadwerkelijk nodig hebt. Maar welke zijn dit allemaal? Allereerst is dat het babybedje; dit kan een wieg of ledikant zijn. Een wieg is ideaal voor de eerste drie tot zes maanden, omdat het licht en compact is. Na deze marge is het verstandig om over te stappen op een ledikant, omdat er verstikkingsgevaar kan ontstaan als de baby langer in de wieg blijft.

Naast het babybedje, heb je een commode in de kamer nodig. Op de commode kun je de baby verschonen en aankleden. Vergeet hiervoor geen aankleedkussen te kopen. In de buurt van de commode, is het raadzaam om daar een aantal planken en/of opbergboxen te hebben. Hierdoor is alles binnen een stap binnen handbereik, wat het verschonen een stuk aangenamer maakt.

Tot slot, is het fijn om een extra stoel in de babykamer te plaatsen. Niet voor de baby, maar voor de ouder om de baby in de nacht te kunnen voeden of gerust te stellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.