De eerste keer shoppen voor je baby? Wij geven tips

Ga je voor het eerst kleding en andere items kopen voor je baby? Dan kom je nog voor een boel keuzes te staan. Welke look geef je aan de babykamer? Wat heb je nou eigenlijk wel en niet nodig? Van welke items moet je twee of meer exemplaren hebben? Welke prints en kleuren zijn het mooist? En welk merk of winkel verkoopt de beste kwaliteit? Moeders hebben het dan ook vaak over keuzestress wat dit betreft. Wij geven je een aantal handige tips, zodat jij je hier even niet druk om hoeft te maken. 

Maak een lijstje 

Ben je al binnen een paar seconden na het betreden van een babywinkel het overzicht kwijt omdat je helemaal bent overweldigd door alle leuke dingen? Maak dan van tevoren een lijstje met alle dingen die je echt nodig hebt. Specialist als de kraamverzorgster kunnen je ook helpen aan een lijstje met alle dingen die je absoluut moet hebben voor je babyuitzet. Maar natuurlijk mag jij, als het budget het toelaat, ook met jezelf afspreken dat je bijvoorbeeld één item koopt dat niet op dit lijstje staat. Kies iets uit waar jij of je kindje helemaal blij van worden. Bijvoorbeeld een lieve knuffel, een dekentje of een muziekdoosje. 

 

De juiste winkel kiezen 

Jippie! Het lijstje voor de babyuitzet is gemaakt, je weet wat er nog moet komen en die naderende vrije dag leent zich perfect voor een gezellig middagje shoppen. Maar waar? Dat dit bij een babywinkel moet gebeuren lijkt je meer dan logisch, maar welke moet je dan kiezen? De internethits vliegen je om de oren en in bijna elke stad is er wel een winkel te vinden die zijn assortiment volledig op de baby’s richt. Handig zoveel keuze! Maar met die bijkomende zwangerschapshormonen soms ook een tikje frustrerend. Baby webshops vergelijken is dan ook lang niet zo’n gek idee. Je weet wat er moet komen, alleen de prijs en hoe het er uit ziet kan per webshop verschillen. Google er maar flink op los en vind vanzelf de babywinkel die het beste bij je wensen past. 

baby-bed

 

Op de kleintjes letten

Je bent er straks al druk genoeg mee: op je kleintje letten. Maar het kan echt geen kwaad om voor de komst van de kleine spruit al eens op de spreekwoordelijke kleintjes te gaan letten. Waarom een spiksplinternieuw bedje bestellen als je iets soortgelijks voor een spotprijs op marktplaats hebt staan. Soms is het even speuren, maar je portemonnee zal je dankbaar zijn als je niet bij iedere aankoop naar de duurste babyzaken rent. Een wiegje, daar groeien ze binnen no-time uit. Misschien heeft een vriendin, je nicht of de buurvrouw nog wel het een en ander op zolder staan in een vergeten hoekje. Vraag eens rond. Zonde om iets nieuw te kopen als de kleine er toch zo snel is uitgegroeid. Test producten op babybeurzen of vraag gratis proefpakketjes aan. Dit voorkomt miskopen en laat ruimte over voor andere dingen. Koop de dingen die je écht nodig hebt of geef een subtiele tip aan de kraamvisite voor een leuk cadeau. Zij blij dat ze niet uren door de winkel hoeven te struinen en jij waarschijnlijk nog blijer!

Leave a Reply

Your email address will not be published.