Welke soort kunstgras moet ik kiezen?

Wil jij de grasmaaier het liefst nooit meer uit de schuur hoeven halen? Dan is kunstgras waarschijnlijk echt iets voor jou. Altijd een strak groen grasveld, zonder dat je hier veel voor hoeft te doen. Kunstgras is tegenwoordig bijna niet van echt te onderscheiden en net zoals echt gras zijn er heel veel verschillende soorten. Voordat je zomaar kunstgras aanschaft, is het belangrijk dat je weet welke verschillende typen er verkrijgbaar zijn.

Verschillende soorten

Kunstgras is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Wie wil er nu geen groen gazon zonder onderhoud? Door deze populariteit zijn er steeds betere en mooiere grassen ontwikkeld. De meeste zijn bijna niet meer van echt te onderscheiden. Zo zijn er veel verschillende typen verkrijgbaar. Zo is er speciaal kunstgras om op te spelen, maar ook voor elke soort sport is er een specifieke kunstgras ontwikkeld. Er is voor ieder wat wils. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de lengte en de kleur van het kunstgras uitkiezen.

 

Donker of licht, kort of lang

Je kunt als het ware kunstgras helemaal zelf samenstellen. Houd je van een donkergroen gazon? Of wil je het toch liever iets lichter hebben? Welke kleur je het meest aanspreekt is simpelweg een kwestie van smaak, maar ook speelt de hoeveelheid licht in de tuin een rol. Heb je veel schaduw in de tuin? Kies dan voor een lichte soort, zodat jouw tuin ruimer en lichter zal ogen. In een lichte tuin is een donkerdere soort aan te raden. Vervolgens moet je nog een keuze maken tussen kort en lang kunstgras. Als je kleine kinderen hebt, kun je het beste voor lang kunstgras gaan. Deze soort is zachter en is daardoor veiliger.

soorten-kunstgras

 

Tapijt of matten

Na het kiezen van de kleur en de lengte van het kunstgras ben je er nog niet. Je hebt ook nog de keuze uit grastapijt en grasmatten. Grastapijt wordt vaak gebruikt op het balkon of een dakterras om een echt tuingevoel te creƫren. Als je kunstgras voor in de tuin zoekt, dan moet je aan de slag met grasmatten. Deze soort kunstgras wordt helemaal voor je op maat gemaakt. Je hebt vervolgens ook nog de keuze uit select, premium, supreme of exclusive kunstgras.

Leave a Reply

Your email address will not be published.