Luchtgommen als alternatief voor zandstralen

Zandstralen is een populaire methode om oude meubels en andere objecten in de originele staat te herstellen, door de lak en andere materialen die zich aan de oppervlakte bevinden te verwijderen. Hoewel dit een zeer effectieve methode is bestaat er bij gevoelige materialen en voorwerpen een kans op schade aan het oppervlak. In deze gevallen kan luchtgommen uitkomst bieden.

Wat is luchtgommen?

Luchtgommen door Atelier JK is een methode waarbij er zeer fijne keramische korrels op een verlaagde druk tegen de oppervlakte van de objecten wordt gespoten. De bovenste laag zal verwijderd worden zonder het materiaal aan te tasten. De mate van reiniging ligt wat lager dan bij zandstralen het geval is, het gaat minder diep om het onderliggende materiaal niet te beschadigen. Vaak wordt luchtgommen gebruikt om voorwerpen of meubels van hout voor te bereiden op een nieuwe laag lak of beits. De ondergrond wordt perfect zuiver gemaakt voor een nieuwe laag zonder de voorwerpen schade toe te brengen. Voor delicate voorwerpen kan luchtgommen dus een perfect alternatief zijn voor zandstralen.

Wanneer je twijfelt welke methode het meest geschikt is voor een specifiek voorwerp kun je contact opnemen met de specialisten van Atelier JK.

Leave a Reply

Your email address will not be published.