Hoe Vermaak Je Kinderen in de Herfst?

Kinderen moeten nou eenmaal de mogelijkheid hebben om te kunnen spelen. Spelen helpt ze om hun motoriek te verscherpen en zichzelf te ontwikkelen. Maar voor de PLAYMOBIL alweer uit de kast wordt getrokken kun je misschien kijken of er nog andere dingen zijn die je met kinderen kunt doen. Maar hoe krijg je nou inspiratie voor wat leuke activiteiten om met je (klein)kinderen te doen? Zijn er ook dingen die je kind alleen kan doen? Omdat er steeds meer tijd binnenshuis zal worden doorgebracht en buitenspelen dus niet altijd mogelijk is willen we je graag van wat inspiratie voorzien.

Bossen en Parken

Het is herfst, dus er is nog alle kans dat er nog een paar mooie dagen aan zitten te komen. Tijd dus om nog even naar buiten te gaan. Een voordeel is ook dat de bossen en parken er in de herfst ontzettend mooi uitzien. De gevallen bladeren alleen al geven met al hun kleuren het bos een heel kleurrijk aanzien. Daarnaast zijn er paddenstoelen, dennenappels, kastanjes en andere bijzondere dingen te zien en te vinden. En met die kastanjes en bladeren kun je ook nog eens een hele hoop doen als je thuis aan het knutselen bent. De bladeren kunnen in een boek worden gedroogd terwijl de kastanjes met een paar prikkers en een touwtje heel makkelijk kunnen worden omgetoverd tot een spinnenweb. Bij elkaar heb je dan niet alleen een fijne wandeling naar het bos tegelijk met een zoektocht naar bruikbare spullen. Je houdt er ook nog eens wat aan over om thuis te kunnen doen.

Fantasiespel

Toch zijn er dagen dat het het weer zal zijn om naar een speeltuin, bos of strand te gaan. Het kan in de herfst immers aardig regenen. Dan kan fantasiespel een uitkomst bieden. Gelukkig zijn kinderen heel fantasierijk. Met wat verkleedkleren kunnen ze zo een heel verhaal verzinnen. Ze wanen zich een piraat, heks, indiaan, prinses, cowboy of spook en verzinnen zo de gekste verhalen. Ook alledaagse situaties worden graag nagespeeld. Kinderen spelen schooljuf, meester, winkelmedewerker or ober met veel plezier. Dit soort fantasiespel is vooral leuk als je met 2 of meer kinderen te maken hebt. Een kind alleen zal zich eerder kunnen vermaken met een poppenhuis, stel autootjes, bouwblokken, poppen of ander speelgoed waar geen ander bij nodig is. Ook daarmee kunnen ze in hun eentje een heel verhaal verzinnen.

Knutselen en Andere Kunsten

Het wordt al wat vroeger donker en het weer wordt steeds vaker koud en guur. Jezelf binnen vermaken wordt dus aantrekkelijker. Dan kun je eens denken aan creatief bezig zijn. Met een papier kun je een hele hoop. Je kunt gaan tekenen, kleuren, schilderen, enzovoort. Er zijn mooie kleurplaten die met krijtjes, stiften of potloden kunnen worden ingekleurd. Maar er kan ook een eigen tekening of schilderij gemaakt worden. Dit zijn leuke activiteiten om samen te doen, maar met een stel kleurpotloden en wat tekenpapier kan je kind zich ook urenlang alleen vermaken. Om samen te doen zijn ook knutselactiviteiten wat leuk. Origami, knippen, plakken en op andere manieren dingen creƫren kan uitdagend zijn voor jong en oud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.