De speelgoedtrends van 2018

Je bent euforisch op het moment dat het leuke geboortekaartje van vrienden of familie in de bus valt. Wat heb je er zin in om op kraamvisite te gaan en dat kleine mensje te bekijken. Maar dan opeens realiseer je je, dat je ook een cadeautje mee moet nemen. Speelgoed doet het altijd goed als kraamcadeau. Maar wat willen ouders anno 2018 nou graag hebben voor hun kindje? In dit artikel bekijken we de laatste speelgoedtrends, zodat jij straks net zoveel indruk kan maken met jouw cadeau als zij met hun originele geboortekaartjes.

  1. Houd van hout

Ook dit jaar zien we dat houten speelgoed populairder is dan plastic. Nieuwe ouders hebben vaak het voornemen om hun kinderen uitsluitend entertainment van hout te geven en jij kunt ze hier een handje bij helpen. Dit jaar zien we vooral dat blokken populair zijn. Dit speelgoed stimuleert de creativiteit en de hand-oogcoördinatie van de kleine. Ook zien ze er heel vrolijk uit en kunnen ouders ze makkelijk meenemen naar opa en oma. Blokken bestaan er in alle kleuren, maten en materialen dus er is genoeg keuze.  

   2. Pastel past altijd

Deze trend is overgekomen uit Scandinavië, maar zie je nu wereldwijd steeds groter worden: pastel speelgoed. Steeds meer ouders willen hun kinderen, zoals in Scandinavië, deels genderneutraal speelgoed in zachte kleuren geven. Deze kleuren staan vaak mooier bij het interieur van de ouders dan felle kleuren en ze stralen rust uit. Je kunt eigenlijk al het speelgoed tegenwoordig in dit rustige kleurenpalet kopen en ga er dus ook zeker eens naar op zoek in de lokale speelgoedwinkel of online.

   3. Kom pak je lasso maar!pexels-photo-1037995

De Indianen tipi speeltent zie je steeds vaker terug in huizen van ouders. Kindjes zullen uren plezier hebben van deze tent en kunnen hun fantasie helemaal hierop loslaten. Ook is het fijn voor je kindje om een plek te hebben waarin ze zich eventjes kunnen terugtrekken. De nieuwe ouders zullen misschien nog even moeten wachten voor hun kindje echt kan spelen in deze tent, maar ze zullen het cadeau daardoor niet minder waarderen. Van de tipitent zullen ze nog jaren plezier beleven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.